Vastine suomi24 ”tietäjille”

Vastasin Suomi24 kanavalla seuraavasti, kun siellä oli selkehkösti asetettu ammatitaitoni kyseenalaiseksi ja kehuttu juopoksi, kusipäisskeski pilkuviilaajaksi:
Voisiko ajatella, että minulle olisi epähuomiossa 30 vuoden työkokemuksesta kertynyt jokunen hitunen tietoa koulumaaailmasta ja sen vuoksi olen luottamustoimissani toiminut niin kuin olen toiminut? 

Ymmärrän kyllä puutteeni, mutten tässä kohden, kuin aloittaja selittää, tunnista toimintani sisintä olemusta. Voisiko aloittaja ystävällisesti selata vaikka kunnallisaloitteeni läpi ja valaista, mitkä niistä ja miten toteuttavat hänen esittämiään väitteitä minun kohdallani? Suomi 24 kanavan keskusteluketjun aloittaja painottaa minun toimintani tärkeimmäksi ja lähes ainoaksi  sisällöksi vt.rehtorin asioiden ajaminen.

Huomautan, että Sitoutumattomissa toimimme kaikki ihan itsenämme. Meillä ei ole puolueohjelmaa vaikkapa Avoimen Sysmän tapaan. Meidät erottaa Avoimesta Sysmästä juuri tämä puolueohjelman puuttuminen eli meillä on toimintatapa (laillisuus, avoimuus, yhteistyö) ei ohjelma. Ymmärrän, että tätä on nykyisessä puoluedemokratiassa vaikea sisäistää, Sitoutumattomuus meidän käsittämässämme muodossa antaa mahdollisuuden kaikille rakentaa politiikkaa yhteisen hyvän tavoittelemiseksi ilman ohjelman rajoituksia. … tai ryhmän/yksilön etua ajaen, tarkoitan siis ilman ”jouhevaa” päätöksentekotapaa. 
Ymmärrän myös, että tällainen vapaa mielipiteen muodostaminen ja sen ajatuksen mukaan toimiminen on vierasta ja outoa. Siksi sen arvostelu ja kova kritiikki on suhteellisen selkeä seuraus ryhmien/yksityisten etua ajavien keskuudessa. Tämän vuoksi kritiikki on ilman muuta ymmärrettävää ja jopa hyväksyttävää , koska se toimii ikään kuin negaationa Sitoutumattomien vaalityönä meidän hyväksemme. Ryhmänä otamme sen huomioon. 

Ongelmana on, että iso osa kritiikkiä perustuu ongelmakenttien harmaisiin alueisiin tai jopa valheellisiin tietoihin. Tämä johtaa helposti ja on johtanutkin henkilökohtaisuuksien nousemiseen pääasiallisemmiksi pohdinnoiksi, ja jopa ihan konkreettisiin hyökkäyksiin edustajiamme vastaan. Tätä käsin kosketeltavaa vihatoimintaa emme/en hyväksy. 

Kare