Kunnallisvalitus vaalikelpoisuudesta

Kun viimekesäisen Itä-Hämeen artikkelin perusteella heräsi epäilys valtuutettu Jaakko Palvailan vaalikelpoisuudesta, niin siitä alkoi varsinainen teatteri. Koulupäätöksen jälkimainingeissa syntynyt uusi keskustakoalitio yritti joka paikassa estää asian selvittämisen (aivan niinkuin nyt myöhemmin Palvelutaloyhdistyksen suhteen).

Hopeasaarikin totesi kunnanhallituksessa:

”Vaikka tilapäinen osoite on ollut yli vuoden eli 1.9.2018 lähtien Mikkelissä, sen merkitys Palvailan kykyyn ja oikeuteen hoitaa luottamustehtäväänsä Sysmässä tehtävän edellyttämällä tavalla, on vähäinen.”

Tuosta toteamuksesta selviää oikein hyvin se, että koalitiossa tajuttiin vaalikelvottomuus, mutta se selitettiin tälle ryhmälle tunnusomaisella ”jouhevuudella” vähäiseksi.

Vaikkei hallinto-oikeuden päätös ehdikään tälle vaalikaudelle, niin asia on mielestäni silti selvitettävä laillisella tavalla.

Jukka Elomaa