Uusi valtuusto aloitti väkevästi

Uusi valtuusto kokoontuessaan ensimmäistä kertaa valitsi toimielinten jäsenet, varajäsenet ja puheenjohtajistot. No ei se mennyt ihan putkeen. Kummankaan valiokunnan jäsenten valinnassa ei osattu noudattaa kuntalakia / tasa-arvolakia.

Toimintaympäristövaliokuntaan valittiin varajäseneksi henkilö joka ei ole valtuutettu tai varavaltuutettu. Hyvinvointivaliokunnan varajäsenten valinnassa ei sitten tullut tasa-arvolaki mieleen.

Eihän tuollaiseen ole muuta puuttumismahdollisuutta kuin kunnallisvalitus. Nyt sitten onkin mietinnän paikka kunnallishallinnossa. Pitääkö laittaa viime valtuustokauden valiokunnat jatkamaan? Kun asia on hallinto-oikeudessa niin valtuusto ei voi edes valita uusia valiokuntia ennen hallinto-oikeuden ratkaisua (sama asia ei voi olla käsittelyssä yhtä aikaa kahdessa viranomaisessa).

Mielenkiintoista on myöskin valiokuntapaikkojen ja puheenjohtajuuksien jako. Jostain syystä keskusta antoi kumpaankin valiokuntaan oman paikkansa sdp:lle. Vaalituloksen mukaan demareille ei olisi kuulunut edes valiokuntapaikkoja ja nyt annettiin vielä toimintaympäristövaliokunnan puheenjohtajuus. Uskaltaakohan kukaan julkistaa sitä sopimusta mikä aiheen tiimoilta on tehty kepun ja demareiden välillä?

Elomaa

Kunnallisvalitus liitteineen: