Köpsyys ei ole ilmaista kunnalle

Laskeskelin tuossa huvikseni että mitä tuli maksamaan valtuuston puheenjohtajan köpsyys valiokuntien vaaleissa.

Ensimmäinen yrityshän meni pieleen kun vaalitulosta kunnioittamattomassa esityksessä ei mennyt ihan putkeen tasa-arvo ja jäsenkelpoisuus.

Toisella yrityksellä sitten valtuuston puheenjohtaja ryssi ihan keskenään eikä ymmärtänyt valituttaa valiokuntiin puheenjohtajia.

Jouduttiin pitämään ylimääräinen kunnanhallituksen kokous ja ylimääräinen valtuuston kokous. Kulua näistä ylimääräisistä tuli sitten reilu 3500€. Kaivaisikohan tuo keskustan tylsemmän pään kynä kuvetta ja korvaisi kunnalle aiheuttamansa vahingon?

Annoin jutun julkaisun naamakirjassa jälkeen itselleni kertoa että tuo asiakohta ”Lehti-ilmoitus ja valmistelu” on melkein tuplaten kalliimpi, eli yli 4000 euroa meni tuohon.

Ehkä tuon ryssimisen voisi jotankin ymmärtää jos kyseessä olisi uusi ja kokematon puheenjohtaja. Tällä kertaa vaan on kyseessä jo viime valtuustokaudella nuijaa paukutellut ja omien sanojensa mukaan kokenut ja osaava henkilö.

Tämmöistä pohdiskeli Elomaa

PS, kuulinpa kyliltä että tämä samainen toistaitoinen on valittu neuvottelemaan kelluvien mökkien yrittäjän kanssa sopimisesta. Voipi olla että tuolla osaamistasolla tulee kunnalle hyvin kalliiksi sekin touhu.