Kun nuija nuijaa heiluttaa

Tulipa tuossa katseltua kunnanvaltuuston kokouksen streamia. Voi jeesus että me on saatu osaamaton ja yksinkertainen valtuuston puheenjohtaja.

Pykälän §73 käsittelyssä huomasi että turhaan hän ei ole ”keskustan penaalin tylsin kynä” arvonimeä saanut.

Kokousta johtaessaan hän sivuutti kannatetun vastaehdotuksen noin vaan. Järvinen teki vastaehdotuksen ja ehdotusta kannatti Hilden. Sehän meni pääköpsältä täysin ohi.

Ei tullut äänestystä kuten kuntalaki määrää. Kyseessä on vakava menettelyvirhe.Ja sekä keskustalta että avoimelta sysmältä on näköjään mennyt ohi hallintosäännön määräykset (muun muassa ne).

Hallintosääntö §103. ”Vaaleja koskevat yleiset määräykset Varajäsenet valitaan samassa vaalissa kuin varsinaiset jäsenet. Jos varajäsenet ovat henkilökohtaisia, varsinaisen ja henkilökohtaisen varajäsenen muodostamat ehdokasparit on hyväksyttävä ennen vaalia.”

Kun alkuperäisessä äänestyksessä Hopeasaari oli ehdottanut varajäseniksi henkilöitä jotka eivät olleet antaneet suostumusta, niin koko vaali menee uusiksi. Ei voi olla mitään erillistä vaalia millä valitaan varajäsenet. Kun kyseessä on henkilökohtaiset varajäsenet niin valitaan pareittain.

Ja vähemmän yllättävä juttu oli se, että Lehtosalo-Lönberg ei millään tavalla vastannut kysymykseen ”Te olitte paikalla ylikunnallisissa paikkaneuvotteluissa, miksi ette kertonut neuvotteluissa että sysmän keskustan kunnallisjärjestö ei aio kunnioittaa neuvottelujen tulosta”.

Eikä Hopeasaarikaan vastannut kysymykseen ”Miten ihmeessä katsoitte oikeudeksenne nimetä muiden ryhmien edustajat omalle listallenne sysmän yhtymäkokouksen vaaliin, vieläpä kysymättä nimeämienne ehdokkaiden suostumusta”.

Siinäpä sitä kepulaista avoimuutta.

Ja Karolan kompromissi- ja vastaantuloehdotus oli kertakaikkiaan naurettava oman perseen pyyhkimisyritys. (Ennen edellisen kokouksen vaalia hän ei omassa ryhmäkokouksessa millään tavalla maininnut ryhmälle että paikoista oli sovittu ylikunnallisissa neuvotteluissa). Nyt sitten pokkana esitti varajäsenten valintaa persuista ja kokoomuksesta. Lähinnä siksi että oma paikka varsinaisena jäsenenä säilyisi.

Ja kuin kirsikkana tämän kakun päälle puheenjohtaja pöljyyttään nuiji päätöksen pöytään ennenkuin ”voittaneita ehdotuksia” oli edes kannatettu.

Saas nähdä aletaanko taas tekemään uusia päätöksiä kun asian käsittely jatkuu hallinto-oikeudessa. Näinhän meneteltiin kun valtuustokauden alussa hyvinvointivaliokunnan ja toimintaympäristövaliokunnan vaaleista tehtiin kunnallisvalitus.

Tämä kirjoituksen on naamakirjassa kirjoitellut Elomaa ja kopioinut sen tännekin.