Miten ne aina jaksaa ryssiä?

Valtuuston kokouksessa 15.11.2021 §73 käsittely meni lievästi sanottuna persiilleen.

Nyt oltiin valitsemassa varaedustajia hyvinvointiyhtymän yhtymäkokoukseen. Kunnanhallituksessa valmisteltiin virheellisesti vain varaedustajien valinta. Hallituksen valmistelussa olisi tullut ottaa huomioon se että valtuuston kokouksessa 30.8.2021 meneteltiin virheellisesti edustajien ja varaedustajien valinnassa. Avoimen keskustan kiimanomaisessa omaneduntavoittelussa unohtui kysyä valituilta varaedustajilta suostumus luottamustoimeen ja näin ollen koko vaalin tulos oli lainvastainen. Mutta eihän tämä koalitio siitä mitään välittänyt, ei pieniin mieliinsä herännyt mitään epäilystä että koko vaali pitäisi uusia.

Kunnanhallitus sitten yksimielisesti valmisteli varaedustajien valinnan. Tässä vaiheessa ihmetyttää se, että sekä kokoomuksen että perussuomalaisten edustajat pitivät näköjään turpansa kiinni hallituksen kokouksessa (näin pöytäkirjassa lukee). Ei puhettakaan että olisi selvitetty menikö alkuperäinen vaali oikein.

Kunnanvaltuusto sitten käsitteli asiaa hallituksen valmistelun mukaan. Heti alussa kokoomuksen Järvinen esitti että valitaan nyt oikeasti sekä edustajat että varaedustajat alkuperäisten ylikunnallisten neuvottelujen tulosten mukaisesti. Perussuomalaisten Hildén kannatti esitystä.

Järvinen esitti jopa neuvottelutaukoa asian tarkistamiseksi kuntalaista, mutta siihen Kotolahti ilmoitti että ei ole tarpeen (vahva MOT Dunning-Kruger-efektille). Pykälän päätteeksi Kotolahti nuiji pöytään päätöksen missä varaedustajiksi valittiin Virolainen-Nurmisen (kepu) ehdottama Hopeasaari (kepu) ja Seppäsen (avoin sysmä) ehdottama Juhola (avoin sysmä).

Eipä näemmä puheenjohtaja köpsyyttään hokannut että oli tehty kannatettu vastaehdotus. Tai jos hokasi, niin ei ymmärtänyt miten asian kanssa pitää edetä.

Valtuusto kokoontuu seuraavan kerran 20.12.2021 ja odottelin että josko kunnanhallitus olisi 13.12.2021 valmistellut asian vaikka itseoikaisun kannalta valtuustolle. Aivan turhaan odotin, eihän nyt avoin keskusta omiensa virheitä myönnä ja hiljainen maton alle lakaisu on vanhastaan tuttu menettelytapa.

Eipä siinä jäänyt sitten oikein muuta vaihtoehtoa kuin taas kerran lähestyä hallinto-oikeutta kunnallisvalituksella. Kunnallisvalitus on jätetty hallinto-oikeudelle ja valitusasiakirjat löytyy tuosta alta.

Elomaa